Best nyc
WAAROM TIX?
 • Uitstekende klantenservice, 24/7 bereikbaar
 • Korting op het boeken van je hotel

Vliegen naar New York

New York: verreweg de bekendste stad van de Verenigde Staten en voor iedereen een must-see tijdens een bezoek aan dit immense land. Alles is groots in ‘the big apple’, een stad die werkelijk nooit slaapt. Times Square, het Vrijheidsbeeld en Central Park vormen slechts een schaarse greep uit de vele bezienswaardigheden die deze moderne bestemming rijk is. En via vliegtickets van Tix zul je ook nog eens zeer voordelig vliegen naar New York! Tix heeft de beste deals als het gaat om vliegtickets naar New York.

Local Gideon neemt je mee

Luchthavens in New York

Wie gaat vliegen naar New York landt doorgaans op een van de volgende drie luchthaven. Bekijk voor het boeken van je vliegticket naar New York welk vliegveld het meest gunstig ligt ten aanzien van je accommodatie:

 • John F. Kennedy international Airport (JFK) – afstand centrum: 25 km
 • Newark Liberty international Airport (EWR) – afstand centrum: 25 km
 • La Guardia (LGA) – afstand centrum: 13 km

Lees meer over de vliegvelden van New York

Airlines die vliegen naar New York

De volgende airlines verzorgen vluchten en vliegtickets naar deze populaire Amerikaanse bestemming:

Onder meer vanaf Amsterdam en Brussel Airport vlieg jij in ongeveer zeven uur naar New York.

Events in New York

New York staat elke dag bol van spectaculaire activiteiten, maar deze

events mag je absoluut niet missen:
 • maart - St. Patricks day NY
 • jun / sep - River to River festival
 • juli - Independence day
 • oktober - Halloween parade
 • december - Kerst in New york

Praktische tips New York

 • Het alarmnummer in New York is 911.
 • Vermijd zoveel mogelijk snorders of gypsy cabs, dit zijn taxi's zonder licentie. Vraag ook altijd van tevoren wat de taxirit je gaat kosten.
 • Alleen bij grote banken is het mogelijk om geld te wisselen. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd en je kunt op veel plekken in de stad geld opnemen.

Overige informatie
 • Munteenheid: De Amerikaanse Dollar (USD)
 • Tijdsverschil: Er zit een tijdsverschil van 6 uur tussen Nederland en New York
 • Taal: Engels is de nationale taal in New York

Het vervoer in New York


Wandelen is de beste manier om New York te ervaren, toch is het soms handig om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer is redelijk goedkoop en het verbindt belangrijke plekken met elkaar.

Metro

De meest efficiënte manier om te reizen in New York is met de metro. De meeste bekende bezienswaardigheden zijn in de buurt van de metrostations te vinden. Je kunt 24 uur per dag gebruik maken van het ondergrondse metrosysteem. Door een MetroCard-pas te kopen, kun je onbeperkt reizen voor een dag, week of maand.

Bus

Voor de wat kortere afstanden kun je gebruik maken van de bus. Er zijn ruim 5600 blauwe en witte MTA-bussen in New York te vinden. In de bussen geldt een standaard tarief van $2,25. Je kunt alleen met muntgeld betalen in de bus, zorg daarom dat je gepast geld bij je hebt.

Taxi

New York staat bekend om zijn gele taxi's die al sinds 1920 het straatbeeld bepalen van de stad. Deze taxi's zijn duurder dan dan de metro en bus en je hebt de kans om vast te staan op straat. Tijdens de spits wordt er een toeslag in rekening gebracht.

Het klimaat in New York


New York wordt gekenmerkt door 3 verschillende klimaattypes. Het zuidoosten kent een warm zeeklimaat. Het zuiden van de stad wordt gekenmerkt een warm landklimaat, terwijl het noorden meer een gematigd landklimaat heeft. Het weer in New York kan wispelturig zijn. Periodes met strenge vorst kunnen afgewisseld worden door zomers met hoge temperaturen. Hou hier goed rekening mee tijdens het boeken van je vliegtickets naar New York. De beste periodes om New York te bezoeken, zijn het voorjaar en de herfst.

Gemiddelde temperatuur in de zomer: 28 graden Celsius
Gemiddelde temperatuur in de winter: -1 graden Celsius

Bezienswaardigheden in New York


Een bezoek aan de grote wereldstad New York daagt je uit om kennis te maken met een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Na het boeken van je vliegticket naar New York is het verstandig om al vroegtijdig je entree tot een aantal bezienswaardigheden te reseveren.

Empire State Building

Wat is een trip naar New York zonder een bezoek te hebben gebracht aan het Empire State Building? Vanaf de 86e verdieping heb je een schitterend uitzicht over de stad.

Times Square

Times Square is het centrum van de stad. De billboards en neon verlichting zijn kenmerkend voor deze plek. Verder vind je hier ook Broadway met al zijn theaters.

Yankee Stadium

Dit stadion is de thuisbasis van de New York Yankees. In het stadion van deze wereldberoemde honkbalclub kun je diverse rondleidingen krijgen en kun je verder een hapje eten.

Manhattan

Dit is een schiereiland van ruim 22 kilometer lang. Het eiland wordt door middel van een aantal bruggen verbonden met wijken zoals Queens en Brooklyn.

Central Park

Dit park is het meest bezochte park van New York. Ruim 25 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks dit unieke park met een oppervlakte van wel 341 hectare.