Barca1
WAAROM TIX?
 • Uitstekende klantenservice, 24/7 bereikbaar
 • Korting op het boeken van je hotel

Vliegen naar Barcelona

Barcelona heeft als temperamentvolle Spaanse stad bijzonder veel te bieden op talloze gebieden zoals cultuur & kunst, historie, winkelen, sport, uitgaan en nog veel meer. Naast gezellig vertoeven op de pittoreske terrasjes kun je de prachtige bezienswaardigheden gaan bewonderen. Bij Tix vergelijk je alle vliegtickets op onder andere de prijs, stiptheid en beenruimte. En vanwege het grote aanbod zijn vliegtickets Barcelona vaak bijzonder scherp geprijsd. Vliegen naar Barcelona doe je zoals jij het wilt.

Local Rob neemt je mee

Praktische tips Barcelona


Wanneer je vliegtickets naar Barcelona boekt, is het handig om gebruik te maken van onderstaande praktische tips:
 • Het geven van een fooi van 5-10% is gebruikelijk in Barcelona. Soms is er al een fooi verwerkt in de prijs, dit kun je zien wanneer de ‘servicio’ is inbegrepen bij de prijs.
 • In Barcelona wordt gebruik gemaakt van hetzelfde stroomstandaard als in Nederland.
 • Vanwege de Spaanse siësta sluiten winkels vaak hun deuren van 14:00 uur tot 16:00 uur of 17:00 uur.
 • Het roken in openbare ruimtes is verboden.
 • Creditcards worden bijna overal in Barcelona geaccepteerd.

Overige informatie
 • Munteenheid: Euro
 • Tijdsverschil: Zelfde tijdzone als Nederland
 • Taal: Catalaans & Spaans

Het vervoer in Barcelona


Barcelona kun je uitstekend wandelend verkennen en ontdekken. Het is echter de moeite waard om een Barcelona Card aan te schaffen tijdens je verblijf in de stad. Je hebt dan de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van het openbaar vervoer. Zo bespaar je op je vliegtickets Barcelona én op het vervoer in de stad. Daarnaast heb je gratis toegang tot wel 20 attracties en je krijgt in diverse winkels, musea en restaurants korting. Een Barcelona Card is 2 tot 5 dagen geldig. Je kunt ook kiezen voor de Hola Barcelona! Card, maar daarmee krijg je geen korting op diverse attracties.

Metro

De metro is het meest ideale vervoersmiddel in de stad. Er zijn 11 metrolijnen te vinden die je naar alle uithoeken van de stad brengen. Tickets kun je op een groot aantal plekken kopen. Handige metrolijnen voor toeristen kun je herkennen aan de blauwe en groene kleur. Plaça Catalunya is het hart van Barcelona waar alle metrolijnen samenkomen.

Bus

Naast de metro kun je ook gebruik maken van de bus. De Bus Turístic, oftwel een hop-on-hop-off-bus is een ideale bus wanneer je tegelijkertijd iets van de stad wilt zien.

Tram

In Barcelona is het verder mogelijk om de tram te pakken. Je kunt ze herkennen aan de kleuren groen en wit. Het is een perfecte manier om de stad te verkennen.

Taxi

Een taxirit is Barcelona is niet heel duur. Gemiddeld ligt de taxiprijs rond de € 10,00, geheel afhankelijk natuurlijk van de afstand die je aflegt. De taxi's in Barcelona zijn zwart en geel gekleurd.

Het klimaat in Barcelona


Barcelona wordt gekenmerkt door een Mediterraan klimaat. Je vindt hier hete en droge zomers en milde winters. In de winter kan er ook behoorlijk wat regen vallen in Barcelona. Het komt zelden voor dat het sneeuwt in de stad. In de winter liggen de temperaturen in Barcelona rond de 18 graden Celsius, terwijl dit in de zomer kan oplopen tot ruim 30 graden Celsius. Hou hier rekening mee tijdens het boeken van je vliegtickets Barcelona.

Gemiddelde temperatuur in de zomer: 29 graden Celsius
Gemiddelde temperatuur in de winter: 11 graden Celsius

Bezienswaardigheden in Barcelona


Barcelona is de tweede stad van Spanje en heeft voor een toerist ongelofelijk veel te bieden. Wanneer je vliegtickets Barcelona boekt, zul je om een aantal bezienswaardigheden zeker niet heen kunnen.

Sagrada Família

De Sagrada Família is een imposante kerk waar al vanaf 1882 aan gebouwd wordt. Deze kerk mag uitsluitend gebouwd worden door middel van donaties. De verwachting is dat de kerk in 2026 zal worden afgebouwd. Vanwege de grote drukte is het aan te raden om je tickets vooraf te reserveren.

Park Güell

Park Güell kun je ook wel zien als het groene hart van de stad. De reuzenslang die door het park kronkelt is enorm populair. In het park vind je verder een balkon waarvan je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Casa Milà

Barcelona en Antoni Gaudi zijn twee begrippen die bij elkaar horen. Breng daarom een bezoek aan Casa Milà. Vooral de golvende bewegingen zijn erg kenmerkend voor dit appartementengebouw.

Mercat de la Boqueria

Boodschappen in Barcelona doe je op de grootste markt van de stad, namelijk Mercat de la Boqueria. Je kunt hier allerlei lekkernijen kopen, zoals vers fruit, groente, vis, olijven en kruiden.

Luchthavens in Barcelona

Wanneer je vliegtickets Barcelona hebt geboekt, kom je meestal aan op de volgende internationale luchthaven:

 • El Prat (BCN) - afstand centrum: 12 km

Er zijn ook nog twee andere vliegvelden in de omgeving van Barcelona:

 • Girona-Costa Brava (GRO) – afstand centrum: 92 km
 • Reus Salou (REU) – afstand centrum: 110 km

Airlines voor vliegtickets Barcelona

Onder andere de volgende vliegmaatschappijen verzorgen dagelijks vluchten van en naar Barcelona:

Vanuit Maastricht, Eindhoven en Amsterdam brengen deze maatschappijen jou binnen 2 á 3 uur naar Barcelona. Vergelijk de verschillende airlines én luchthavens bij het boeken van je vliegtickets Barcelona op Tix.

Events in Barcelona

In Barcelona is altijd wat te beleven. Hieronder vind je enkele bekende events in deze stad welke gedurende het jaar worden georganiseerd:

 • Maart - Carnaval in Barcelona
 • Juni - SONAR
 • Juni / Juli - Barcelona Zomer Festival
 • September - Nationale Dag van Catalonië
 • December - Santa Llúcia Market / Sagrada Família Market