Airlines default plane

Ga op reis met
Air Europa

Over Air Europa

Air Europa, uw gateway naar Latijns-Amerika

Air Europa, opgericht in 1986, is de luchtvaartmaatschappij van de Spaanse toeristische groep Globalia Corporacion Empresarial S.A, eigenaar onder andere van de reisbureauketen Viajes Halcon (1200 kantoren), Pepe cars rent-a-car en van de handling agent GroundForce. Air Europa is één van de grootste toeristische organisaties in Spanje.

De Spaanse luchtvaartmaatschappij biedt met 2 dagelijkse vluchten vanuit o.a. Amsterdam, Brussel, Düsseldorf de passagier meer dan 20 bestemmingen binnen Latijns-Amerika en het Caribisch gebied aan. Dit via een snelle overstap in Madrid. Als passagier kunn je gebruik maken van de stop-over in Madrid.
 
SkyTeam 
Air Europa is lid van de SkyTeam-alliantie, wat voor vertrouwen op comfort, goede aansluitingen en flexibiliteit zorgt.

Vloot
De vloot van Air Europa bestaat uit 57 vliegtuigen, waaronder acht Boeing 787-8’s, en twee Boeing 787-9’s welke garant staan voor een unieke vliegervaring. De Dreamliner vliegt o.a. naar Miami, Bogotá, Buenos Aires, Havana, Lima, Santo Domingo en naar Sao Paulo.

Comfort
Het reizen in de economy class van Air Europa is zeer aangenaam. De stoelen beschikken over voldoende beenruimte en entertainment. De business class is uitgerust met full flat (bed)stoelen; maximaal comfort gegarandeerd! 

Op de long-haul vluchten biedt Air Europa de nieuwste technologieën aan. Passagiers kunnen d.m.v. een eigen individueel entertainmentsysteem genieten van muziek en films, of met gebruik van de gratis streamingdienst, ook zijn de stoelen voorzien van IPort, USB en Power supply.

Alle intercontinentale vluchten concentreren zich op T1 van Aeropuerto Adolfo Suárez Madrid Barajas, terwijl de Nationale en Schengen vluchten van en naar T2 en T3 vliegen. Dankzij de verbeteringen van transfer faciliteiten waaronder de extra grenscontroles en de nieuwe beveiligingsprocdures is de doorreizende passagier in slechts 25 minuten in de terminal voor zijn aansluitende vlucht. Tegen betaling kun je gebruik maken van het WiFi-netwerk aan boord. 

Energiebesparing
Air Europa heeft deelgenomen aan het Aire-programma van de Federal Aviation Administration, met als doel energie te besparen en de uitstoot te verminderen. Op dit vlak hoort Air Europa dan ook bij de top van de internationale luchtvaart.

De Air Europa bestemmingen op een rij:

  • Latijns-Amerika:

Buenos Aires, Bogota, Caracas, Lima, Guayaquil, Quito, Sao Paulo, Montevideo, Asuncion, Cordoba, Sante Cruz de la Sierra, Salvador de Bahia, Recife.

  • Caribisch Gebied:

Havana, Santo Domingo, Punta Cana, San Juan de Puerto Rico, Honduras, Cancun.

  • Noord-Amerika:

Miami, New York.

Aan boord

Economy Class
In de Economy Class van Air Europa kunt u  genieten van een comfortabele stoel met een seatpitch van 30 inches en een uiterst gekwalificeerd en vriendelijk team dat tot uw dienst staat om te zorgen dat uw vlucht een plezierige ervaring wordt . Op de Europese vluchten is er in Economy class een veelzijdig assortiment van maaltijden en dranken tegen betaling te verkrijgen. Echter, alle Air Europa langeafstandsvluchten hebben full service on board en heeft U als passagier de beschikking over een persoonlijk videoscherm met vele opties en een uitgebreid entertainment-aanbod, met daarin recente films, populaire tv-programma's, videoclips en nog veel meer.
Business Class
Air Europa Club Business is de naam van de business klasse aan boord van de langeafstandvluchten en staat synomiem voor de beste service.  De ergonomische slaapstoelen met 91 cm beenruimte zijn zeer comfortabel en bieden veel privacy.  U kunt genieten van een heerlijk mediteraans 3-gangen-menu met de beste wijnen, koffie en andere dranken en daarna zich laten meenemen in spaanse en internationale kranten en tijdschriften, of met uw persoonlijk videoscherm en entertainmentsysteem, met daarin recente films, tv-programma's, muziek , videoclips en veel meer.  In Club Business  ontvangt u tevens een toilettasje met voorzieningen, welke U naar keuze kunt gebruiken zodat U fris en verzorgd op uw bestemming aankomt. Tevens heeft u als Business class passegier toegang tot business class lounges  zoals de KLM Crown lounge op Schiphol waar kunt relaxen voor uw vlucht.