Airlines default plane

Ga op reis met
Turkish Airlines

Over Turkish Airlines

Frequent Flyer Programma: Miles & Smiles

Turkije

Turkish Airlines, in Turkije beter bekend als Türk Hava Yolları of simpelweg THY, is de nationale en tevens grootste luchtvaartmaatschappij van Turkije. De maatschappij vliegt jaarlijks meer dan 25 miljoen passagiers naar bestemmingen in Turkije en de rest van de wereld.  De maatschappij hoort tot één van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld door een constante uitbreiding van het aantal bestemmingen en de vloot.

Istanbul

De internationale luchthaven Atatürk, bij Istanbul is de thuisbasis van Turkish Airlines. Vanaf deze luchthaven vliegt Turkish naar vele bestemmingen in Turkije, Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. De luchthaven biedt goede overstapmogelijkheden naar andere bestemmingen. Andere knooppunten in het netwerk van Turkish Airlines zijn de internationale luchthavens Sabiha Gökçen (eveneens nabij Istanbul), Esenboğa (bij de hoofdstad Ankara) en Antalya. De maatschappij vliegt onder andere dagelijks naar Amsterdam, Brussel en Düsseldorf.

Moderne vloot

De vloot van Turkish Airlines bestaat uit moderne en nieuwe vliegtuigen van zowel Airbus als Boeing. De vliegtuigen bieden de passagier veel comfort en op de lange afstand heeft elke passagier de beschikking over een eigen televisiescherm waarop u de nieuwste films, de beste series en het laatste nieuws kunt zien. De maatschappij is sponsor van FC Barcelona en Manchester United, dus zijn twee vliegtuigen in de kleuren van de voetbalteams gespoten.

Star Alliance

Turkish Airlines is sinds 2008 lid van de Star Alliance, een wereldwijd netwerk van samenwerkende luchtvaartmaatschappijen. Lidmaatschap van de Star Alliance staat garant voor een hoge kwaliteit van service.

Aan boord

Economy Class
De stoelen van de economy class van Turkish Airlines zijn op zowel korte als lange vluchten comfortabel. Op lange vluchten beschikt elke passagier over een persoonlijk videoscherm met daarop de nieuwste films, de beste muziek en de leukste spelletjes. De maaltijden zijn van erg goede kwaliteit. Op korte vluchten ontvangt u een 'snackbox' met daarin allerlei lekkernijen. Op middellange en lange vluchten krijgt u een dienblad met een salade, een warme maaltijd en uiteraard een zoet Turks dessert. U heeft de keuze uit verschillende warme en koude dranken. Het vriendelijke cabinepersoneel zal er zorg voor dragen dat uw vlucht voorspoedig zal verlopen.
Business Class
Turkse gastvrijheid en service staan u te wachten in de Business Class van Turkish Airlines. De ruime en comfortabele stoelen, die over een slaapstand beschikken, zullen zorgen dat u uitgerust aankomt op uw bestemming. Tijdens de reis kunt u genieten van de nieuwste films, de beste muziek en de leukste computerspellen. Als Business Class passagier ontvangt u tevens een hoofdtelefoon van goede kwaliteit. Voor de start krijgt u een krant of tijdschrift terwijl u geniet van een glas champagne. Kort na de start begint tevens uw culinaire reis, met maaltijden die tot in de puntjes verzorgd zijn. Geniet van een heerlijk glas wijn uit het zeer uitgebreide wijnassortiment. Toe krijgt u een kopje verse koffie of thee of als u liever voor iets sterkers gaat is er ook likeur en cognac aan boord. Ook op de grond zult u een speciale behandeling krijgen, met speciaal aangewezen incheckbalies en toegang tot de lounges op de luchthaven.
First Class
Luxe op z'n best: welkom in de First Class van Turkish Airlines. In Istanbul wordt u opgehaald en gebracht in een limousine. Op de luchthaven verwelkomt iemand u die u zal begeleiden vanaf de ingang van de luchthaven tot aan het vliegtuig. U heeft toegang tot een speciaal aangewezen check-in balie en paspoort controle voor een discrete en snelle afhandeling. Tevens heeft u toegang tot de lounges, waar u zichzelf kunt opfrissen of heerlijk kunt dineren. Aan boord zit u in een buitengewoon comfortabele stoel, die zich bevindt in uw eigen suite, waarin u kunt werken, ontspannen en slapen. Na inscheping krijgt u een heerlijk glas champagne of jus d'orange en geroosterde nootjes. Een krantje of tijdschrift wordt u aangereikt op een zilveren dienblaadje. U geniet van het entertainmentsysteem in uw stoel met een hoofdtelefoon van Bose. Het systeem biedt u meer dan 200 uur aan films, een ruim aanbod aan muziek en een SMS functie. U ontvangt een toilettasje met daarin luxeartikelen en slippers. De maaltijden zijn zoals u die in toprestaurants verwacht. U kunt kiezen uit zeven voorgerechten, vier hoofdgerechten en een uitgebreid dessertmenu. Uiteraard worden u verschillende Turkse specialiteiten aangeboden zoals Meze. U geniet van de maaltijden met een heerlijk glas Turkse of een internationale wijn. Rust u liever wat uit, dan kan uw stoel worden omgezet in een heus bed met donzen beddengoed en twee grote kussens. Een pyjama zal niet ontbreken. Na aankomst wordt u weer opgewacht door iemand van Turkish die u zal begeleiden tot u de luchthaven verlaat. De First Class van Turkish staat garant voor zeer veel luxe!