Airlines default plane

Ga op reis met
Ryanair

Over Ryanair

Ryanair is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Europa. Het van origine Ierse bedrijf werd in 1985 opgericht door Tony Ryan.

1100 routes

Ryanair onderhoudt meer dan 1100 routes tussen 153 bestemmingen. Vanuit Nederland vliegt Ryanair vanuit Eindhoven en Maastricht. In Duitsland, net over de grens bij Nijmegen vliegt Ryanair op Düsseldorf Weeze. Düsseldorf Weeze is zelfs een zogenaamde ‘hub’ (knooppunt) in het routenetwerk van Ryanair. Voor België is Brussel Charleroi het aanvliegpunt en ook deze luchthaven is een Ryanair hub.

Boeing 737-800

De low-cost luchtvaartmaatschappij vliegt uitsluitend met vliegtuigen van het type Boeing 737-800.

Low-cost

Ryanair kan goedkopere vluchten aanbieden door de low-cost formule. Dit betekent dat u voor alle vermijdbare extra’s, zoals het inchecken van bagage en voor eten en drinken aan boord betaalt. U betaalt tevens een toeslag als u op de luchthaven incheckt, vooraf via internet inchecken is gratis. Aan boord krijgt u geen stoelaanwijzing, u kunt bij het instappen een stoel kiezen waar u graag wenst te zitten. De service van Ryanair beperkt zich tot één klasse, namelijk de economy klasse.

Aan boord

De service van Ryanair beperkt zich tot één klasse, namelijk de economy klasse. U krijgt hierbij stoelaanwijzing. De stoelen van Ryanair zijn simpel, maar aangenaam. Door het low-cost concept van Ryanair betaalt u aan boord voor eten en drinken. Ook voor andere vermijdbare extra's, zoals het inchecken van bagage en ‘priority boarding’ (voorrang bij het instappen), betaalt u een vergoeding.