Airlines default plane

Ga op reis met
Qatar Airways

Over Qatar Airways

Qatar Airways

Via Hamad International Airport – haar state-of-the-art hub in Doha met een van ‘s werelds grootste en meest luxueuze Business Class-lounges, de Al Mourjan Business Lounge – biedt Qatar Airways passagiers een soepele overstap naar meer dan 150 zakelijke en privébestemmingen over de hele wereld. Steden als Kaapstad en Bangkok, maar ook Denpasar, Sydney en Adelaide zijn met Qatar Airways binnen handbereik. Doordat de luchtvaartmaatschappij zich richt op ruimte en comfort, biedt Qatar Airways reizigers gastvrijheid, cuisine van wereldformaat, en tot wel drieduizend entertainmentopties tijdens deze lange-afstandsvluchten. Qatar Airways beschikt momenteel over een vloot van 186 vliegtuigen, waaronder ruim dertig luxe Boeing 777-300ER’s.

De stoelen in de Boeing 777-300ER’s die worden gebruikt voor de vluchten tussen Amsterdam en Doha, hebben een 3-4-3-indeling voor de Economy Class en een 2-2-2-indeling voor de Business Class. De Economy Class biedt veel afstand tussen elke zitplaats, zodat reizigers volop ruimte hebben om achterover te leunen en relaxed van hun vlucht te genieten. Business Class-passagiers profiteren van bijna 200 centimeter beenruimte en een comfortabel, volledig uitklapbaar bed. Qatar Airways maakt sinds 2007 gebruik van Boeing 777’s. Het zet momenteel meer dan dertig vliegtuigen van dit type in.

Tijdens de ‘2016 Skytrax Awards’ uitreiking is Qatar Airways bekroond tot ‘s werelds beste Business Class’, ‘beste Business Class Airline Lounge’ en ‘beste Airline crew in het Midden Oosten’. Deze awards versterken Qatar Airways in haar reputatie als ‘s werelds beste vijfsterren luchtvaartmaatschappij.

De bekroonde Business Class stoel van Qatar Airways is een combinatie van aeronautische engineering met de meest verfijnde gastvrijheid. De Business Class configuratie is zo ontworpen dat iedere stoel directe toegang heeft tot het gangpad. Passagiers kunnen heerlijk ontspannen en tot rust komen in een ‘fully reclined’ seat of werken aan een ruim werkdesk.

Oryx One, is het state-of-the-art on demand interface voor het entertainmensysteem aan boord. Op vluchten vanuit Nederland heeft iedere stoel in iedere klasse zijn eigen scherm. Het audio-video systeem biedt een ruime keuze uit onder andere meer dan 2.000 entertainment opties zoals films, TV box sets, audio en games aan.

De Privilege Club van Qatar Airways is het mijlen spaarprogramma wat leden de mogelijkheid biedt om van een groot aantal voordelen en privileges te genieten. Het sparen van mijlen kan bijvoorbeeld meer toegestane baggage, voorrang op boeken en exclusieve toegang tot lounges opleveren. Het loyaliteitsprogramma voor MKB bedrijven heet Qbiz. Zowel de bedrijven als passagiers kunnen hiermee Qmiles sparen. Deze kunnen ingewisseld worden voor vluchten en upgrades.

Aan bedrijven waarvan de medewerkers op frequente basis vliegen biedt Qatar Airways de mogelijkheid voor een zakelijke kortingsovereenkomst. Deze kortingstarieven kunnen al snel een aanzienlijke kostenbesparing opleveren.

Aan boord

Economy Class

Vlieg met Qatar Airways en ontdek waarom de Economy Class van Qatar Airways is uitgeroepen tot 's Werelds beste Economy Class in 2009 (Skytrax). Qatar Airways biedt u de beste mate van service dan elke andere maatschappij in de Economy Class. Het eveneens prijswinnende cabinepersoneel, in-flight entertainmentsysteem 'Oryx' en de fantastische catering onderscheidt Qatar Airways van de rest.

Business Class
Ervaar een mate van vrijheid en comfort aan boord van Qatar Airways' Business Class, zoals u nog nooit eraren heeft. De prijswinnende Business Class (Skytrax 2009) en de perfect vormgegeven stoelen zullen zorgen dat u uitgerust en meer dan tevreden op uw bestemming aankomt. De stoelen zijn uitgerust met een 15.4-inch LCD televisie met meer dan 770 audio- en videomogelijkheden. Of u er nu voor kiest om uit te rusten aan boord of nog even door te werken, Qatar Airways zorgt dat u goed voorbereid op uw bestemming aan komt. De chef aan boord zorgt dat u alleen de allerbeste maaltijden krijgt die u uitkiest van de kaart. Uiteraard ontbreekt een goed glas wijn of champagne niet aan boord. Op de luchthaven heeft u toegang tot de lounges, waar u heerlijk kunt dineren, iets kunt drinken of uzelf kunt opfrissen. Inchecken verloopt snel door een speciaal aangewezen balie. Als Business Class reiziger heeft u een grote bagage vrijstelling.
First Class
De Qatar Airways First Class is met recht een 5-sterren ervaring. Uw stoel is meer dan een stoel alleen, maar ook een bioscoop met meer dan 1000 video's, muziekbestanden en spelletjes. Uw stoel is een tafel in een toprestaurant: geniet van de allerbeste diners en wijnen op 35000 voet. Aan boord bevindt zich een bar, waar u samen met iemand een cocktail kunt drinken. Uw stoel is een bed, zoals u die in tophotels aantreft, met een donzen dekbed en kussen. Uiteraard ontbreekt een pyama aan boord niet. U komt gegarandeerd uitgerust op uw bestemming aan. De service aan boord is absoluut subliem. Het cabinepersoneel zal er alles aan doen om uw vlucht voorspoedig en aangenaam te laten verlopen. Op de luchthaven heeft u toegang tot de lounges, waar u heerlijk kunt dineren, iets kunt drinken of uzelf kunt opfrissen. Inchecken verloopt snel door een speciaal aangewezen balie. U wordt op de luchthaven van Doha opgehaald bij het vliegtuig opgehaald in een BMW 7-serie en ook tijdens uw vertrek vanuit Doha staat er een chaffeur op u te wachten. Als First Class reiziger heeft u een grote bagage vrijstelling.